Det er andre gang klubben avholder et nasjonalt mesterskap. Forrige gang var NM på Dora i 2011. Erlend Ilstad er klubbens arrangementsansvarlig.
– Hvordan ligger det an med forberedelsene til Norgescupen Erlend? Det nye anlegget til TKS ser ikke helt ferdig ut?
– Vi har det meste klart nå, men vi mangler fortsatt speaker og sportslig kommentator til streaminga. Trøndere er beskjedne og liker ikke å stikke seg fram. Men anlegget er bra, nesten for bra for oss trøndere. Det er helt i verdensklasse. Noen har til og med våget å antyde at det er nesten dobbelt så bra som I-bygget, sier Ilstad med et smil.
– Slik anlegget står nå, kan vi slippe til ca 200 klatrere samtidig, sier Per Arne Hamre.
Hamre er sammen med Arve Stavø initiativtagere og eiere av anlegget. Han har selv tegnet anlegget.
Her finner du mer informasjon om NorgesCupen i Trondheim: www.trondheim-klatreklubb.no
– Vi har nå på plass ca halvparten av det planlagte totalarealet som vil ligge på 16-1700 kvadratmeter klatreveggsflate. Det totale golvarealet er i underkant av 1600 kvadratmeter, kan Hamre fortelle.
– Det som gjenstår å ferdigstille er et eget barnerom, en bratt tauvegg og en konkurransevegg.
–Noen av installasjonene virker kjente?
– Ja, mange vil vel dra kjensel på de flotte soppene til Tjelmeland friksjon. De ble satt opp i forbindelse med Nordisk mesterskap på Lillehammer i 2008. TKK kjøpte soppene, men solgte dem videre til TKS da Ila-prosjektet gikk i vasken. De ble satt opp på Dora og blant annet brukt til NM. Nå har vi satt dem opp her og doblet klatreflaten ved å fullføre soppene helt rundt. De var halve på Lillehammer og på Dora. Nå er det mulig å klatre helt rundt. Den oransje som er størst, er ca. 45 meter i omkrets i toppen.
– Har vi verdens største buldresopp?
– Vi tar gjerne imot informasjon om det motsatte, sier Stavø, som en utfordring til andre klatresentre
– Det har vært en intens arbeidsperiode med arbeidsdager mellom åtte om morgenen til to om natta siden begynnelsen av desember. Vi har fått enorm hjelp fra TKK-medlemmer og de andre faste Bunker-dyrene. Det har vært helt umulig å realisere dette anlegget uten dugnadsinnsatsen, sier Stavø.
– Vi har klart å holde kostnadene nede og dette vil komme klatrerne til gode gjennom hyggelige priser.
– Hvordan er forholdet mellom anleggseier TKS og Trondheim klatreklubb?
– TKK er klubben i våre hjerter, smiler Stavø. Både Hamre og Stavø er gamle TKK-ere. Stavø har sittet som leder for klubben i flere år og begge har vært sentrale i oppbyggingen av klubbens aktiviteter og tilbud.
– Vårt initiativ har hele tiden vært motivert av å skape en god innendørs treningsarena for Trondheimsklatrere. Vi ønsker at TKK skal få det samlingspunktet klubben fortjener og trenger. Vi kommer til å åpne for at klubben avholder treninger og konkurranser samt bruker anlegget som samlingssted, kan Stavø og Hamre fortelle.
– Vi har allerede snakket om mulighetene for å avholde en internasjonal konkurranse i anlegget, sier Ilstad.
– Det er vi positive til, svarer Stavø og Hamre.
– Stort anlegg med egnet utforming, hyggelige priser. Hva mer skal til for å realisere det perfekte anlegget?
– Gratis kaffe, svarer Hamre kontant.
– Gratis kaffe er en aktiv ingrediens i det som er vår filosofi: å skape den beste stemningen rundt klatreaktiviteten.
Informasjon om konkurransen samt påmelding finnes på Trondheim klatreklubbs hjemmesider www.trondheim-klatreklubb.no.
– Vi kommer til å følge de fastsatte retningslinjene for konkurranseformat. Det blir derfor hele tolv buldre i session for juniorene i kvaliken, så vi håper ungdommen har god utholdenhet. I finalene blir det fire buldre. Vi håper at interessen for det nye anlegget øker deltagelsen i konkurransen. Alt vil bli streamet på StudentTVn. Linken finnes på infosiden på klubbens hjemmeside, avslutter Ilstad.
Testing: Tarjei Hamre prøver ut nye vegger på Trondheim klatresenter. Foto: Eirik Skar