Oppsummering av en to ukers Østmarka buldremaraton

Østmarka buldremaraton 2021 ble arrangert over to uker (5-19.juni) og i et format som var tilpassa smittevernstiltakene. En app ble lagd, og hele 134 klatrere deltok i årets kuleste buldremaraton i Østmarka i Oslo.

Sist oppdatert: 2. juli 2021 kl 09.57
ØSTMARKA BULDREMARATON: God stemning på årets Østmarka Buldremaraton. Foto: Tina Jørgensen
ØSTMARKA BULDREMARATON: God stemning på årets Østmarka Buldremaraton. Foto: Tina Jørgensen
Lesetid: 4 minutter

Covid – 19 hadde satt stopper for det meste av konkurranser og klatreaktivitet det siste året, og i fjor ble maratonen avlyst i likhet med det meste annet av sosiale samlinger og annet gøy.

I år utsatte Østmarka vel Østmarka buldremaraton (ØBM) i det lengste, i håp om at det å kunne samles en dag i skogen, noen hundre mennesker, buldre og sosialisere en hel dag, skulle bli lov igjen.

Men smittetallene gikk aldri ned, reglene for arrangementer ble værende like strenge og til slutt var eneste mulighet å lage et digitalt arrangement med formål om å spre flest mulig over en to ukers periode.

En app ble laget, og i motsetning til foregående år kunne man være så mange eller få man ville på et lag. Maksbegrensningen var ti i «kohorten», men man kunne også stille alene. I appen lå en utregning på handikappet til deltagerne, samtidig som poengsummen ble delt på antall klatrere. 

209864332_839060447030709_3311801878758039884_n
Både små og store deltok på Østmarka Buldremaraton.

Lørdag 5. juni startet konkurransen og varigheten ble satt til to uker. Tickingen var i gang, for nå gjaldt det å registrere alle problemer man gikk. Som vanlig tok noen lag det mer høytidelig enn andre, men noe som også var nytt av året var at hovedpremien, en Ocun Dominator, skulle være uttrekkspremie.

De lagene som gikk all in kunne man følge med på i appen gjennom denne to ukers perioden. Laget Startin tok tidlig i ledelsen og endte også til slutt på første plass med 14383 poeng. Laget besto av Ståle Martin Røine, altså et enkeltlag, som kunne innkassere fine premier fra hovedsponsoren Klatreverket, VPG og Ocun, i år som foregående år.

Rett bak kom Alex Asensi med sitt lag El Forræder des umotivertos, enda et enkeltlag, mens familielaget Hellerudveien idrettslag knep 3. plassen.

pallen
Pallen på Østmarka Buldremaraton

Ble det noen forskjell egentlig fra foregående år? 62 lag var påmeldt og 44 gjennomførte, med til sammen 134 aktive klatrere. Omtrent som før, men antallet problemer som ble gått var selvfølgelig langt flere, med 3104 bestigninger til sammen.

Noe interessant var at 114 av disse var pers, dvs. at i denne svært varme to ukers -perioden var det mange som klatret opp mot maksen sin. En 7c+ ble også gått, mens det på den andre siden av skalaen ble gått 838 femmere, noe som er naturlig da det ga størst uttelling, selv for de med høyt handicap. 

 
1_perfekt_obm 5_6 juni-1
Marit Buer i Østmarka. Foto: Tina Jørgensen

Kort oppsummert: Det ble en hektisk to-ukersperiode med god stemning i skogen og digitalt, men det er nok mange som ønsker seg at ØBM – 2022 går tilbake til sitt vanlige format:

En full dag med buldring og premieutdeling og grilling ved Bålsteinen til slutt. Men, appen, har kommet for å bli!

Vinneren av Østmarka Buldremaraton, Ståle Martin Roine, forteller om et bra arrangement, og med ny pers: 

– Mange takk for fine premier og for et flott arrangement, og ikke minst all innsatsen som ligger bak fra alle involverte! 

– Jeg var ute og klatret 11 av dagene i løpet av Østmarka buldremaraton (ØBM). 

IMG_1434
Vinneren av Østmarka Buldremaraton, Ståle Martin Roine.

– Konkurransen var for meg en fin anledning til å flytte fokuset litt mer over på mengdetrening og teknikk, og til å bli enda bedre kjent rundt om i Østmarka. I tillegg var det artig å i det hele tatt få være med å delta i konkurransen, og kunne følge med på statistikken fra andre lagene som deltok og klatringen som foregikk der. Det gjorde nok til at det ble et lite snev av konkurranseinstinkt involvert også. 

– Hadde en tanke om å forsøke ny pers på tampen av siste dag av ØBM, på Madame Forte, som det ene bilde er tatt fra. Fikk inn et par nogenlunde forsøk før fingertuppen begynte å sprekke opp og det begynte å bli slutt på kreftene.

– Fikk dog has på Madamen (7A+) og ny pers en drøy uke etter ØBM var over, og når overskuddet var på plass igjen. Tar med meg det som en ekstra bonus å få til en etterlengtet topping på 7 tallet, mye takket være to ivrige uker med ØBM. 

Madamen
Ståle Martin Roine på Madamen (7A+). Formen var så god etter Østmarka Buldremaraton at han like gjerne persa etter maratonet!

Fullstendig resultatliste fra Østmarka buldremaraton 2021

ØBM 2021 - Oppsummering (1)-page-001
ØBM 2021 - Oppsummering (1)-page-001
Publisert 2. juli 2021 kl 09.57
Sist oppdatert 2. juli 2021 kl 09.57
 

Relaterte artikler

 

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Tore Meirik

Salgssjef Fri Flyt AS: Robert Robertsen