Paula Voldner og Lisa Kvålshaugen Bjærum er programledere for livesendingen om tipsene til sommerens klatreferie. Vi inviterer gjester inn i vårt virtuelle studio, og gir tips og triks til ukjente og kjente klatreperler i Norge, enten du er sportsklatrer eller buldrer.
Onsdagen etter blir det for øvrig ny livesending, denne gangen med fjellklatring som tema.
– I vår nye digitale satsing skal vi trekke fram kjente og ukjente klatreperler i Norge – steder for klatrere på alle nivåer. Vi skal også gi tips og triks til hvor du bør campe, hva du bør ha med deg, og ikke minst få lokal ekspertise på ulike områder. Den første sendingen er mandag 15.juni klokka 20.00, og handler om sportsklatring og buldring. Gjester i studio er Stian Engelsvoll, Tina Jørgensen og Rasmus Bølling. Det eneste du trenger å gjøre er å være abonnent hos oss, sier programleder Lisa Kvålshaugen Bjærum.
Underveis i sendingen kan seerne stille spørsmål i chatten, og selvsagt få svar. Men programlederne håper også menge benytter muligheten til å sende inn spørsmål på forhånd.
– Vi er gira på så mange spørsmål som mulig, og oppfordrer folk til å sende de på e-post til meg; lisa@friflyt.no, sier programleder Bjærum.
Hun er programleder sammen med Paula Voldner, som er en av Norges beste klatrere, med bakgrunn som (blant mye annet) gjesteredaktør i magasinet Klatring. Paula har også vært mye på tur rundt omkring i Norge, alt fra Oslo-baserte klatrefelt, til Kjerag og til Kvaløya i Troms.
– Hva håper du vi får ut av disse to livesendingene?
– Jeg håper folk vil bidra med tips, dele sine favorittplasser, og at vi kan oppmuntre folk til å komme seg ut og se hvilket deilig land vi bor i. Jeg gleder meg selv til en fin norgesferie, og planlegger å reise både sørover, vestover og selvsagt nordover, sier Voldner.
Lisa Kvålshaugen Bjærum er prosjektleder i Fri Flyt, og har klatra i over 10 år. Hun har jobbet som bre- og fjellfører siden 2012 hovedsakelig i Sogn og Jotunheimen, og har holdt mange kurs i fjellet om klatring, alpint og bre. Lisa har også klatra rundt omkring fra Sørlandet til Lofoten i nord, og har mye erfaring fra turplanlegging og ikke minst egenerfaring fra klatring både på klippe og til fjells.
– Med flere avlyste arrangement i vår er det gøy at vi får til disse livesendingene. Vi håper at vi kan bidra til tips og triks til kule klatredestinasjoner, og ikke minst inspirere folk til å se hvor fantastisk Norge faktisk er, sier hun.
Gjestene som besøker studio er ikke akkurat hvem som helst. Bare les her:
Stian Engelsvoll: Daglig leder i Bratte Rogalands Venner (BRV), og har klatra aktivt i 21 år. Han er også tobarnsfar og en avdanka lærer. Stian har vært med i den gylne perioden av buldringens oppstart i Rogaland, men han har også vært en pådriver for utvikling av sportsklatrefelt i samme område. Utvikling er det som motiverer Stian best, og han vil gi deg tips til buldring og sportsklatring i Rogaland som er kanskje mest kjent for Kjerag og Jøssingfjord på folkemunne.
Rasmus Bølling: Forfatter av Arctic Circle Bouldering, og vært primus motor for å pusse og etablere nye buldere i Bodø og omegn de siste 4-5 årene. Han har en holdning om at informasjon om buldring og klatring skal være tilgjengelig for alle, og derfor satte han seg ned og lagde føreren Arctic Circle Bouldering. Den gamle føreren var utsolgt, det var bare PDF-er som var føreren og da skrev han en ny buldrefører. Rasmus trekker fram Vega som en eksepsjonell flott plass.
Rasmus er opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Bodø de siste fire årene sammen med sin samboer og nå lille datter. Han buldrer primært, men klatrer også litt trad og sport. Nordland er mer enn bare riss og kileklatring, og Rasmus gir deg tips til ukjente og kjente buldreperler i nord.
Tina Jørgensen: Dama bak buldreappen Gryttr (som for øvrig er gratis), og hun er en aktiv buldrer og kileklatrer. For øvrig jobber hun som rådgiver og prosjektleder ved innføring av nye IT-systemer.
Tina har bakgrunn i konkurranseklatring på 90-tallet, vært på Antarktis, glad i storvegg, men også glad i buldring. Hun fikk barn på slutten av 90-tallet, og hun har mye erfaring i hvordan man kan planlegge klatreferien med barn. Hun vil gi deg tips til egnede steder for hvor man legger klatreferien med familien, og ikke minst tips og triks for å optimalisere familieferien med barn og klatring.