I siste utgave av Klatring får moldeklatrerne Alf Bækkelund og Oskar Mork æren for første vinterbestigning av Kvandalstinden i Romsdal. Det stemmer nok ikke. Første vinterbestigning av denne toppen ble gjort av åndalsnesingene Thorbjørn Krohn og Arne Randers Heen 26. februar 1933. Oskar Mork og Alf Bækkelund har imidlertid første vinterbestigning av tindenåla Torshammeren som står like under toppen på Kvanndalstinden, og det skjedde 27 år seinere, 21. februar i 1960.
Arne Randers Heen sammen med flere lokale klatrere (Thorbjørn Krohn, Bjarne Sæther, Leif Hatrem og Eirik Heen) gjorde seks mislykkede forsøk i 1932 og 1933, før han lyktes på den sjuende turen sammen med Thorbjørn Krohn. Det første kjente vinterforsøket på Kvanndalstinden ble gjort av åndalsnesingene Elliot Wille, Karl og Osvald Oshaug vinteren 1931.
Ruta Arne og Thorbjørn fulgte går opp på sørsida til østeggen, som de fulgte til toppen. Cruxet var et dieder, som ble løst på originalt vis med isøkskasting over kanten. Turen er grundig beskrevet Arnes dagbøker og i biografien om Arne Randers Heen (Det Norske Samlaget, 1988). Fjellklatreren Thorbjørn Krohn var også en fremragende fotograf og filmmann, og han tok noen svært gode bilder fra turen på Kvanndalstinden i 1933.
Her er avslutninga på beretninga i ARH-boka om de sju vinterturene som endte med første vinterbestigning av Romsdals aller fineste klatretind: «Sju forsøk måtte Arne ha, før han saman med Thorbjørn nådde målet: Kvanndalstinden på vinterføre. Når ein skal måle prestasjonen, må ein ikkje gløyme føresetnadene. Dei hadde ikkje våre dagars superlette overnattingsutstyr og klede. Det hadde ikkje stegjern og avansert sikringsutstyr. Dei hadde ikkje laurdagsfri. Ein bør heller ikkje gløyme at Arne hadde brukt dei siste tre nettene før klatreturen til sildesjauing. Det seier litt om kreftene, men det seier mest om den ufatteleg sterke motivasjonen som låg bak det ukuelege «felttoget» med tau og isøks mot vinterkledde Kvandalstinden!»
Thorbjørn Krohns bilder er hentet fra Arne Randers Heens fotosamling, og er utlånt fra Norsk Tindesenter / Norsk Tindemuseum, Åndalsnes.