«Flere ekstremiteter kan være affisert. Betydelig spastisitet eller ataxi. Betydelig nedsatt muskelstyrke målt med Oxford skala. Nedsatt ROM (leddbevegelighet)
Utøveren kan velge overeks eller undereks, avhengig av hva som er best for utøveren»
Dina forteller med egne ord at hun gjorde sitt beste og koste seg masse i veggen, og fortsetter:
– Det er veldig motiverende å ha noen å se opp til og jobbe mot sånn at jeg kan bli enda flinkere til neste år!
Resten av det norske paralaget bestod av Iben Kongsvik Paulsen og Sebastian Menze. Iben stiller i klassen B3 som er en synsnedsatt klasse. På grunn av få deltagere fikk ikke denne klassen lov til å klatre finale dette mesterskapet.
Under verdenscupen i sommer var flere av synsklassene slått sammen, noe som ga utøverne mulighet til få ut sitt beste på en ny rute. Iben ble nummer 4 av 4 her i Moskva. Den synsnedsatte klassen, B, består av tre nivåer hvor Iben stiller i den klassen med minst nedsatt syn.
Sebastian gjorde en god første kvalifiseringsrute, men ble testet på ferdigheter han ikke behersker med sin funksjonsnedsetting. En teknisk kryssbevegelse, som krevde god balanseoverføring, satte en stopper for Sebastian på flytt 13.
Han stod nesten ett minutt for å prøve å finne en bedre løsning før han til slutt falt og endte sitt første VM. På rute 1 gjorde han det særdeles godt med sin 3. plass, men sammenlagt ble resultatet 7. plass og kun de fire beste fikk klatre finale. Sebastian sin klasse heter AL-2 og er en klasse for utøvere med redusert beinfunksjon. NKF definerer dette som:
«AL-2: 1 bein. Noe funksjon i beinet. Summere Oxford muskeltesting. OBS! minstekrav til funksjonsnedsettelse: gjennom ankelen amputasjon eller tilsvarende funksjonsnivå.»
Med seg hadde laget forbundets fagkonsulent for paraklatring Kjersti Gausvik, assistert av Joakim Sveen som er hovedtrener i Bergen Klatreklubb.
Neste konkurranse for de norske paraklatrerne er nordisk mesterskap i Lillehammer 6.-7. november som arrangeres samtidig som nordisk mesterskap i led.