BESTE NORSKE KLATRER: Regine Storå på verdenscup i Japan. Foto: Dimitris Tosidis IFSC
Lesetid: 3 minutter
Regine ble beste norske klatrer med 59. plass. Hun toppet én bulder i og fikk to soner i gruppe A. Ingrid, som klatret i gruppe B, fikk én topp og tre soner, noe som sammenlagt ble 71. plass.
Thilo var eneste norske herre i aksjon, og også han fikk en topp og tre soner. Det holdt til 68. plass.
På grunn av mange deltagere konkurreres det i to grupper per kjønnsklasse, hvor de ti beste fra hver gruppe går videre til semifinale. Fordelingen av grupper er basert på verdenscuprankingen og skal av den grunn være rettferdig. Klatrere uten rangering blir fordelt tilfeldig.
I begge klasser var det skrudd på et nivå hvor det var lite rom for å feile, og man måtte ha mange topp for å gå videre til semifinale. Det var for begge grupper av damene og Thilos gruppe, nødvendig med fire topp for å kvalifisere seg videre til semifinale.
På egenhånd i Asia
Den norske trioen tok turen til Japan på eget initiativ og for egen kostnad, og de reiser videre til Seoul for neste verdenscup førstkommende helg. I mellomtiden trener de i flere av Tokyos beste klatreanlegg, og Thilo har i tillegg tilbragt de siste ukene i Tokyo for å forberede seg til konkurransesesongen.
Regine som stod for helgens beste norske resultat, forteller at det var veldig gøy å konkurrere igjen.
– Jeg synes det var skikkelig kult å kjenne på at det faktisk var mulig å toppe flere buldre, i motsetning til i fjor, sier hun.
Regine forteller videre at nivået er høyt, med små marginer og lite rom for slurvefeil når man konkurrerer mot de beste i verden. Det var god variasjon i stil under kvalifiseringsrunden hvor de ble testet på både hopp, tekniske sva, fysikk, store grep og koordinasjon.
En ny generasjon
Det var mye spenning knyttet til verdenscupåpningen i Japan, og særlig i dameklassen og Janja Garnbrets skadefravær. Brooke Raboutou fra USA gjennomførte en formidabel finale og sikret tre topp i en runde hvor konkurrentene stort sett stod uten topp. Tyske Hannah Meul fulgte opp med en topp og sølv, og finalens hjemmefavoritt Anon Matsufuji tok bronse med tre soner på færrest forsøk. Dette var Raboutou sin første verdenscupseier.
Herrepodiet ble heleuropeisk med to franskmenn og en belgier. Mejdi Schalck vant sin andre verdenscup med to topp. Belgiske Hannes Van Duysen klatret i helgen både sin første semifinale og finale, og endte konkurransen med en sølvmedalje rundt halsen. Han toppet ett bulder og fikk tre soner, noe også Paul Jenft fikk til, men på et forsøk mer på topp. Jenft og Schalck er lagkamerater og barndomsvenner, og delte dette magiske øyeblikket. De er alle under 20 år.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Klatring,
Fri Flyt, Terrengsykkel, UTE, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder*
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper. *Forutsetter bindingstid, og fornyes månedlig etter bindingstiden.
Norsk-klatring.no er skrevet av klatrere for klatrere, og formidler det som rører seg i det norske klatremiljøet. På nettsiden finner du grundige utstyrstester, teknikk—og treningsråd og inspirasjon til din neste klatretur.