Våre yngste utøvere klatret en av årets store konkurranser med EM i Augsburg, Tyskland. I mesterskap er det alltid semifinaler og to av våre utøvere kvalifiserte seg dit, og en til finale. Paralaget sanket ny medalje på verdenscup i Sveits og kun er nordmann stilte til start på verdenscupen i led i Chamonix.
MEDALJE: Isak Ripman med medalje i verdenscup i para i Sveits. Foto: Jan Virt/IFSC
Lesetid: 3 minutter
Sunniva Øvre-Eide klatret sin første mesterskapsfinale etter en formidabel semifinale. I finalen skled hun av med foten tidlig og havnet med det sist i heatet, men en finaleplass på denne arenaen er en stor prestasjon. Det var flere og bedre utøvere med denne helgen, enn forrige helgs europacup hvor Sunniva klatret til gull.
SOLID KLATRING: Sunniva Øvre-Eide høyt på sin kvalifiseringsrute. Foto: Sunniva Haave/NKF
Per Ravlo-Caspersen ble nummer 12 etter en solid innsats. Per kvalifiserte seg til semifinale som nummer 18 og klatret seg opp seks plasseringer i semifinale. Etter at Per hvilte godt i en hvil og falt i det han gikk ut av den, kan man tro at han kanskje hadde litt mer i tanken.
Det gjenstår kun én internasjonal ledkonkurranse av dette nivået og det er Junior VM om fem uker. Lagleder Sunniva Haave var kjempefornøyd med landslagets innsats på EM med Norges ene finalist, to semifinaler og flere som var nære på å gå videre til semifinale.
– Flere av utøverne klatret veldig bra på en kvalifiseringsrute og dessverre dårlig på den andre, som gjorde at de ikke gikk videre til semifinale. Man bør helst komme høyt på begge rutene for å gå videre, sier Haave.
Nytt for i år er at det er 20 semifinaleplasser, og ikke 26 som vi er vandt med å se i taukonkurranser. Nærmest semifinale ble Teodor Kirkebø med 21. plass i den eldste gutteklassen. Trym Landmark og Alfred Kirkebø ble henholdsvis 25 og 26 i den mellomste klassen. Elise Olsen ble nummer 32 i samme aldersklasse.
KVALIK: Alfred Kirkebø høyt på kvalifiseringsruten. Foto: Sunniva Haave/NKF
Sunniva kapret bronsemedalje i europacupen sammenlagt med sin 7. plass fra Imst, 1. plass i Dornbirn og 8. plass fra EM. Hun gikk glipp av en konkurranse i cupen til fordel for deltagelse på verdenscup som gikk samme helg.
Medalje og to finalister i para
Isak Ripman tok sølv under helgens verdenscup på veggen i Villars-sur-Ollon, Sveits, som nylig huset verdenscupklatrerne i led. Fire norske deltagere konkurrerte på den bratte veggen i de sveitsiske alper, og Iben Paulsen klatret også finale og ble nummer fire. Casper Rønning ble nummer seks og Dina Eivik ble nummer syv i sine respektive klasser.
MEDALJEFANGST: Isak Ripman og Iben Paulsen representerte Norge i finalen i de sveitsiske alper hvor Isak fikk med seg sølv hjem. Foto: Kjersti Gausvik/NKF
Ensom i Chamonix
Leo Bøe var eneste nordmann stillende til start på verdenscupen i Chamonix. Der gjaldt det å komme høyt på rutene og med score 29+ og 33+, ble det 60. plass på Leo. Han er også eneste nordmann påmeldt for neste verdenscup i Briançon om to uker.
Bøe rapporterer i sine sosiale medier om bestigninger på stein mellom konkurransene. Søndag delte han et bilde om en imponerende flashbestigning av Janus 8b+/8c i Østerrike.
LEO BØE: Leo Bøe var eneste nordmann som stilte til start på verdenscupen i Chamonix. Foto: Skjermdump av Leo Bøe sin Instagram.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Klatring,
Fri Flyt, Terrengsykkel, UTE, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
12 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
3 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper. *Forutsetter bindingstid, og fornyes månedlig etter bindingstiden.
Norsk-klatring.no er skrevet av klatrere for klatrere, og formidler det som rører seg i det norske klatremiljøet. På nettsiden finner du grundige utstyrstester, teknikk—og treningsråd og inspirasjon til din neste klatretur.