Klatrebildene er mange og motiverende. Jeg setter stor pris på at bildene framstår som autentiske og ikke «staget». Vi ser mange forskjellige klatrere, ikke bare forfatterens nærmeste krets som i mange andre førere. Vi ser også bilder av eldre dato, som kan ha en viss historisk verdi. Vi ser bilder av noen av de vanskeligste linjen, men også av de lettere. Mange av bildene gir de lokale klatrerne et ansikt. Nettopp de som har pusset og gått linjene først. Dette grepet har gitt en fører med personlighet, i kontrast til mange «glattere» produksjoner i dagens marked.
Føreren tar deg til linjer på alle nivåer. Mange av dem er av lett eller moderat gradering. For den som søker nye prosjekter, er også mange prosjekter tatt med. Dersom all buldring nord og sør for Polarsirkelen hadde vært med, ville ikke den gjennomsnittlige buldreren klart å bære den med seg ut. I stedet får du beskrivelse av andre buldreområder i nærheten av de mer kjente. Har du dårlig tid, kan du shoppe problemer med stjerner. Har du bedre tid, pusser du kanskje noe nytt? Føreren hjelper deg å finne muligheter for begge deler.
Rasmus har også viet plass til å fortelle litt av regionens buldrehistorie. Å ta seg tid til dette er etter min mening viktig. Der kan pionerene få litt heder og ære og vi som lesere kan finne inspirasjon til å føre tradisjonene videre; å lete etter stein, pusse fram linjer og gå dem. Det vil jo alltid være et mål å sørge for at nye førere blir utdatert så raskt som mulig... Dessuten forteller han historien på en god måte.
For den ihuga buldreren er boka et «must buy», uansett hvor i landet du bor. Den kan være grei å ha for hånden når du har behov for å bryte opp den lange kjøreturen på vei til Lofoten, Stetind eller Baugen på Kvaløya.
PS! Ja, anmelder har fått en viss oppmerksomhet i boka. Du kan sikkert tenke at han er kjøpt og betalt. Han kan forsikre deg om at anmeldelsen er basert på et saklig grunnlag. Kjøp den, så får du se at det er riktig!