Formatet er endret og gjort bredere noe som gjør at bilder får større spillerom. Teksten er større og mer lesbar og forsiden er helt redesignet. Inne i bladet blir våre faste skribenter presentert med bilde og tekst. Men det er ikke bare endringer som preger denne utgaven. I tillegg får du nemlig som vanlig en spekket blekke med bilder og gode historier.
Her er det du kan glede deg over å lese om du er så heldig å få det i postkassa, eller løper til Narvesen og kjøper:
Ras i Trollveggen!
Fylkesgeolog Einar Anda gir en faglig vurdering av Trollveggens rasaktivitet og trekker paralleller til geologien i områdene rundt.
Teknisk klatring, en introduksjon:
Ekspedisjonsklatrer Robert Caspersen gir deg en innføring i grunnprinsippene i hvordan man klatrer teknisk: Stiger, tyngdeoverføring, høydeavansement og jumarering.
Skjoldet på Kjerag
To brave svensker setter seg som mål å onsighte Skjoldet på Kjerag, gradert 8-, kjent for stygge runouts og dårlige sikringsmuligheter. Hvordan det gikk? Det gikk, men bare nesten...
Kjæresteklatring
Du har kanskje hørt det på klatrefeltet: To kjærester som kjefter hverandre huden full. Hvorfor gjør de det? Frykt, egoisme og mangel på respekt? I denne saken får du gode råd om hvordan du unngår gråt og tenners gnissel på cragget.
Klassikern
Goksøyra i Eresfjord ved Sunndalsøra var på 80-tallet det Kjerag er nå. En vegg man søkte seg til når Trollveggen ble for mørk og dyster. Vi sjekket ut veggens letteste rute: Norskeruta, med sin fantastiske utsikt og tidvis svært fine klatring.
Mitt møte med klatringen
Dag ”Bobo” Cappelen Papazian, eier og gründer bak Klatreverket forteller om sin start. Han filosoferer over om det var verdt det – alle timene på cragget vurdert mot hva man har fått igjen.
Trango
Legenden om Trango er høyst levende hos klatrere med sin klatrehistoriekunnskap intakt. I 1984 dro fire nordmenn til Pakistan for å klatre verdens vakreste linje. Det klarte de, men to døde på vei ned. I mai 2008 dro fire nye nordmenn nedover for å repetere ruta. Les Stein-Ivar Gravdals velskrevne og gode historie fra turen.
Bohuslän
Svenskegrensen er for det meste preget av Sponheimsk harryhandling. Det gjelder også mange klatrere. Men hva med å kombinere billigbacon med buldring neste gang? Kysten fra Bohuslän til Göteborg er stappfull av lave klipper, og buldringen på strekninger har sett stor utvikling de siste årene. Her får du en solid bildereportasje og guide til svenskenes harrybuldring.
Andre ting:
Reportasje fra den første Scandinavian Rock Master ved Risør, stasjguide med ulltøy, intervju med Gisle Andersen, tidligere leder i KONK i Klatreforbundet og intervju med hoppdronningen Anette Sagen som driver med fjellklatring på si. Til slutt har vi våre vanlige sider med Impulser, der vi får med oss det som har skjedd i Klatrenorge siden siste utgave.
Heller ikke denne utgaven har du råd til å gå glipp av – løp og kjøp!