Thailandstatus

Lurer du på om du skal ta turen til varme strender? Slik er ståa borti østen.

Sist oppdatert: 13. desember 2013 kl 08.20
Jørn Glenne på årets første Tidal Wave-forsøk. Han skal være på Ton Sai i tre måneder. Foto: Dag Hagen
Jørn Glenne på årets første Tidal Wave-forsøk. Han skal være på Ton Sai i tre måneder. Foto: Dag Hagen
Lesetid: 3 minutter

Mange har valgt andre destinasjoner for årets vintertur; Geyikbayiri, Kalymnos og Tenerife. Kanskje til og med Spania for de som ønsker best forhold. For deg som enda ikke har bestemt deg, eller lurer på om du skal kjøpe billett: Vi er en gjeng som også i år endte på Ton Sais hvite strender.

På tross av uroen i Bangkok drog vi over. Men det er mange som ikke har trosset uroen i Bangkok. Jeg snakket med en av servitørene på restaurant Mambo i går, Nok heter hun, og hun kunne fortelle at 70% av alle pakketurene til Railey beach var avlyst. Turoperatørene tok tydeligvis absolutt ingen sjanser. Om de gjorde rett? Vi merket ikke snev av uro, verken på flyplassen ved Bangkok, eller i Krabi – eller på Ton Sai for den saks skyld. Det er bare langt ferre folk og roligere her.

Servitør Nok på Mambo restaurant. Foto: Dag Hagen
Servitør Nok på Mambo restaurant. Foto: Dag Hagen

– Og det er bare positivt, kan Lars Gilberg replisere. Han har vært her 16 år på rad, og skulle vite hva han snakker om.

Resultatet er knapt kø på rutene, bortsett fra Tidal Wave (7c), som alltid har ivrige klatrere på seg.

Andre positive momenter i år er det tørre været. I fjor regnet det nesten hver dag frem til over jul – bare en skur om dagen – men det setter sine spor, rett og slett på grunn av luftfuktigheten. Veggene blir fuktige og man svetter mer, noe som gjør klatringen vanskelig.

I år er luften langt tørrere. Sammen med den rolige stemningen har opplevelsen så langt vært veldig avslappende og avstressende.

Vi har nå klatret et par dager, og begynner å komme inn i det. Lars har fått satt årets første bestigning av Tidal Wave, og Jørn Glenne leverte årets gullkommentar på Babes in Thailand (7a). Han slet litt med både beta og kanskje litt dårlig klatrefeeling, og kunne melde:

– Jeg gikk helt tom for beta der oppe.

Betaene kommer nok tilbake til den kyske klatrer.

Vi gleder oss til respektive 4, 7 og 11 uker på årets tur.

Bottom line: Det er bare å komme, alt er på stell, og uroen i Bangkok trenger du ikke ta hensyn til.

base thailand
base thailand

Base: En av attraksjonene på Ton Sai er høye, loddrette stup. Basehoppere er det mange av, og de kommer til stadighet flaksende ned over Ton Sai. I fjor var det en som gikk i bakken etter en salto for mye. Han fikk store skader, men overlevde, i følge Nok på Mambo. Foto: Dag Hagen

Publisert 13. desember 2013 kl 08.20
Sist oppdatert 13. desember 2013 kl 08.20

Relaterte artikler

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen