NTG Lillehammer har i samarbeid med Tyrili klatring opprettet en ny klatrelinje. Med på laget har de fått med seg Norges klatreforbund. Linjen heter Mix-Sport og går ut på at elever som har andre sportslige interesser enn det NTG i hovedsak kan tilby, også skal få et alternativ. Men foreløpig består kullet 2010/2011 av kun tre elever som har valgt klatring som sin sport. I dag drives linjen med trenere fra Tyrili klatreklubb, men målet er at det i fremtiden, forhåpentligvis allerede i fra høsten 2011, skal bli en egen fulltidsansatt klatretrener på NTG som driver prosjektet videre. Målet er også at denne fremtidige treneren skal få ansvaret for rekruttlandslaget.
Opplegget i høst består av tre økter med klatrespesifikk trening og to økter med trening i basisferdigheter som er felles for alle NTG-elevene. I tillegg er det fire samlingsuker, hvorav den første fant sted nylig. Fra onsdag til søndag i uke 35 var det intensiv klatring som stod på planen for NTG-elevene. Det var først noen samlinger i forkant både på Tyrili og i Håkonshallen på Lillehammer, før de vente nesa mot Oslo på fredagen. På vei fra Lillehammer mot Oslo ble Stange et naturlig stopp for å få kjent litt ekte stein og friksjon mellom hendene.
Gruppebildet: Rune Osvold (trener) til høyre. Mot venstre Amund Klæbo Lyngstad, Bibiana Dahle Ness og Bjørn Inge Øyen (trener). Elev nummer tre Odin Samson var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto. Lars Audun Nornes
Vel fremme i Oslo ventet en leilighet disponert av Tyrili, samt magasinet Klatrings egen fysiospaltist, Stian Christophersen, som for anledningen var innleid for å vise NTG-elevene litt teknikktrening. I tillegg til de tre fikk de også selskap av fire andre entusiaster som var med på denne sosiale sammenkomsten.
– Disse samlingene har like mye et sosalt formål som et treningsmessig, sier Rune Osvold. Og legger til at helgen også gikk med til andre ting, som litt matlaging og film i leiligheten.
I løpet av høsten har elevene tre slike samlinger å se frem til, deriblant én i Fontainebleau. På nyåret blir det to samlinger til, hvor den ene også da vil være utenlands. I tillegg fins det et håp om at dette kan utvikle seg videre i riktig retning slik at klatreinteresserte elever kan få fordype seg i favorittgrenen sin på lik linje med andre idrettsinteresserte ungdommer.
Fra samlingen på Stange. Stangebuldringens utvikler Lars Audun Nornes til høyre.