– Hva er dine beste tips for hva man kan gjøre nå som klatresentrene er stengt, men fortsatt holde formen vedlike?
– Komme seg ut de dagene det er opphold, sier Tina.
Mange plasser i sør-Norge spesielt er det oppholdsvær fremover, og her kan du lese 10 grunner for å klatre ute om høsten.
Tina skrev også en omfattende artikkel i våres hvordan man kan holde fingrene vedlike under lockdown.
Utover det sier Tina at det er viktig å bare være aktiv generelt: – Man må bruke naturen for det den er verdt. Løpe seg en tur er i hvert fall ikke like væravhengig som å klatre, sier Tina.
– Hva gjør du personlig nå som sentrene er stengt av trening og rekreasjon?
– Jeg kommer til å dra ut de dagene det er opphold og vedlikeholde styrken ved å trene på hangboardet. Denne runden skal jeg buldre mer enn jeg gjorde første runde med lockdown hvor jeg endte med å være i veldig dårlig form. Det blir nok mindre klatring enn jeg er vant til, men det blir også en fin mulighet til å lege noen vondter, sier Tina.
I våres begynte Tina nemlig å jobbe på Signe G Krimpen (8a+) på Lier, der hun tok mye lærdom om hvordan hun vil optimalisere treninga nå i lockdown nr 2:
– I våres ble jeg veldig gira på en rute på Lier og jeg tilbragte mye av koronatiden der. Ruta er veldig cruxete, skarp og med en relativt lett intro, så det ble til at jeg bare klatret den lette introen veldig mange ganger. Hver dag jeg dro hjem fra Lier tenkte jeg «en dag for å gro hud, så går det», og det gjorde at det ble lite variasjon og lite styrketrening fordi jeg alltid sparte hud og krefter til neste støtedag, forteller Tina.
– Du som er utøver på landslaget, har dere noen mulighet for å trene innendørs?
– Per definisjon har vi toppidrettsutøvere tillatelse til å fortsette treningen som normalt, så lenge jeg har et senter å trene på. Jeg håper Norges klatreforbund får til en ordning som gjør at vi på landslaget får fortsette treningen. Jeg har et team på Olympiatoppen jeg kan fortsette å trene med, og det gjør nok denne lockdownen bedre enn den forrige, sier Tina.
Landslaget som omfatter seniorene, juniorene og utviklingslandslaget har nemlig ingen avtale med et senter, og derfor ikke noe sted å trene. Men det er et unntak; kun de som er juniorutøvere (altså barneidretten) som får lov til å fortsette trening, men seniorene kan ikke det:
– Per i dag har vi ingen avtale med et senter og derfor ingen steder å trene. De yngre utøverne er tilknyttet klubber med organisert trening, og det fortsetter som normalt gjennom organisert barneidrett. Jeg som senior har ikke den muligheten og blir avhengig av at noen åpner dørene for organisert toppidrett sånn at jeg kan fortsette treningen mot VM neste år. Jeg krysser fingrene for at det kommer en løsning på plass, sier Tina.