Teknologi og behandlinger: Unicore, Thermo Fluid, Dry Cover, skarp kant-sertifisert
Nasjonalitet: Frankrike
Norsk importør: Varri
Nett: Beal.com
Pris: 2 499 kr
Franske Beal har lagd klatreutstyr siden 1951, og de lager alt fra klatreseler, hjelmer, taubremser og tau.
Beal Wall Master Unicore har en Unicore-teknologi som innebærer at kjernen og strømpen er sydd sammen. Unicore-teknologien skal motvirke strømpeslipp på tauet.
Dry Cover-teknologien innebærer at hver enkel kordell i strømpen får en kjemisk behandling for tauet blir produsert. Behandlingen er hydrofob, øker slitestyrken og polymeriseres ved høye temperaturer. Polymerisasjonsprosessen sammen med at hver kordell blir behandlet individuelt, øker levetiden på tauet.
De bruker en Thermo Fluid prosess som er en infrarød behandling som stabiliserer strømpefibrene og gjør tauet mer homogent. Det resulterer i et mer kompakt og håndterlig tau.
Beal oppgir at tauet er også mer motstandsdyktig mot skarpe kanter.
Beal Booster er 9,8 mm, og veier 65 gram per meter. Det tåler 8-9 UIAA-fall og har et fangrykk på 7-7,2 kilonewton. Tauet har midtmerke.
Ut ifra de tekniske spesifikasjonene er dette et tau som tåler mye, grunnet det lave fangrykket og antall UIAA-fall. Det har det laveste fangrykket i denne testen.
Dette er et solid uteklatretau som tåler en støyt. Det er ikke det letteste tauet i testen, men er absolutt et fint tau å klatre med. Ved første øyekast trodde vi at tauet hadde en ready to climb-teknologi, men den hadde bare en metode for å dra tauet ut gjennom et hull i innpakningen. Du må fortsatt gå gjennom tauet. Dette trakk litt ned.
Det virket stivt da vi tok det ut av innpakningen, men var mykere og mer håndterlig enn antatt.
Uansett synes vi det var smidig å klatre med, og grunnet de tekniske spesifikasjonene er dette det mest solide tauet i denne tautesten. Dette er et tau du kan ha lenge.
Hvordan er det å kveile det ut fra innpakningen?
Beal Booster er det eneste tauet i denne testen som ikke har en ready to climb-teknologi. Den har for øvrig et hull i innpakningen der du drar tauet ut gjennom det. Med det unngår du å måtte rulle ut tauet, men du må fortsatt gå gjennom tauet som vanlig før du bruker det første gang.
Mengden tvinn som oppsto?
Det oppsto litt tvinn på slutten, men ikke noe nevneverdig.
Hvordan er det å lede med tauet?
Det var et fint tau å lede med, men det er noe stivere enn de andre tauene i testen. Så når ikke helt opp på smidigheten.Det kan tenkes at det blir mer smidig ved bruk.
Hvordan er det å sikre med tauet?
Vi antok at det kom til å være mer tvinn i tauet enn det ble, og dermed antok vi at det ville være noe mer problematisk å gi ut med tauet. Men det opplevde vi ikke. Vi opplevde det som smidig å sikre med til tross for at det virket stivt da vi tok det ut av innpakningen.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Klatring,
Fri Flyt, Terrengsykkel, UTE, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
3 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
12 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper. *Forutsetter bindingstid, og fornyes månedlig etter bindingstiden.
Norsk-klatring.no er skrevet av klatrere for klatrere, og formidler det som rører seg i det norske klatremiljøet. På nettsiden finner du grundige utstyrstester, teknikk—og treningsråd og inspirasjon til din neste klatretur.